English (UK)   Ελληνικά (ΕΛ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Μεγάλη διάκριση δύο μελών της ΕΕΠΕΚ στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων με Προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη! Κατέκτησαν το 1ο και 2ο βραβείο αντίστοιχα!

envolvegreece

Μεγάλη διάκριση δύο μελών της ΕΕΠΕΚ σημειώθηκε στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων με Προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη (https://greece.envolveglobal.org/el/education/school_contest/) καθώς κατέκτησαν το 1ο και 2ο βραβείο αντίστοιχα!

envolvegreecebenchΤο διακεκριμένο μέλος της ΕΕΠΕΚ Πέτρος Ματζάκος, Διευθυντής του ΓΕΛ Φιλοθέης, με τη Μαθητική Επιχειρηματική ομάδα του R.A.I.S.E. πήρε το 1ο βραβείο στο Διαγωνισμό κατασκευάζοντας ένα καινοτόμο παγκάκι, το οποίο υπηρετεί τις αρχές της αειφορίας και της κυκλικής οικονομίας. Συγκεκριμένα, είναι κατασκευασμένο από συμπιεσμένα ανακυκλωμένα υλικά (χαρτοπολτό και πριονίδι), έτσι ώστε να προάγει την επαναχρησιμοποίηση υλικών μετά το πέρας του ορίου ζωής τους. Επίσης, είναι βαμμένο με φωτοκαταλυτικά χρώματα, τα οποία απορροφούν ατμοσφαιρικούς ρύπους, στερεοποιώντας τους στην επιφάνεια του παγκακίου, ενώ ταυτόχρονα δεσμεύουν διοξείδιο του άνθρακα. Επιπλέον, το παγκάκι παρέχει υποδοχές για τη φόρτιση ηλεκτρικών συσκευών. Ακόμα, διαθέτει δύο κάδους ανακύκλωσης με τους εξής αυτοματισμούς: αισθητήρες πληρότητας για την ειδοποίηση των απορριμματοφόρων με σκοπό την εξοικονόμηση ορυκτών πόρων, σύστημα κλειδώματος όταν γεμίσουν, ώστε να μην ρυπαίνεται ο περιβάλλον χώρος από την υπερχείλισή τους, και αισθητήρες για ανέπαφη χρήση.

envolvegreeceworsmyΕπίσης, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΕΠΕΚ Ζήσης Καρασίμος, εκπαιδευτικός του 10ου ΓΕΛ Λάρισας, με την ομάδα των μαθητών του και το έργο WORSMY κατέκτησαν το 2ο πανελλήνιο βραβείο. Η ιδέα του εγχειρήματός τους είναι η δημιουργία ενός κάδου συλλογής οργανικών αποβλήτων, ο οποίος διαθέτει 5 ειδικούς αισθητήρες συλλογής δεδομένων (άζωτο, άνθρακας, οξυγόνο, θερμοκρασία, υγρασία), έναν αυτόματο αναδευτήρα του οργανικού λιπάσματος και μια φωνητική συσκευή βοήθειας για τον χρήστη που τον μετατρέπουν σε έναν “πανέξυπνο” κάδο κομποστοποίησης(!) ο οποίος στέλνει τα δεδομένα του σε πραγματικό χρόνο μέσω Internet σε συνδεδεμένη συσκευή (Η/Υ ή κινητό), πληροφορεί και καθοδηγεί τον χρήστη για την πορεία της κομποστοποίησης μέσω της φωνητικής συσκευής βοήθειας και αναδεύει αυτόματα την οργανική μάζα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Στον τελικό προκρίθηκαν από όλη την Ελλάδα 20 ομάδες από 17 σχολεία.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ