English (UK)   Ελληνικά (ΕΛ)

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ηλεκτρονικής Αίθουσας (2020) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συμμεριζόμενη την αξιέπαινη προσπάθεια των Ελλήνων εκπαιδευτικών την περίοδο της πρωτοφανούς κρίσης υγείας που διανύουμε και αντιλαμβανόμενη το πλήθος και τη σημασία των καινοτόμων δράσεων και προσεγγίσεων που υλοποιούνται όλο αυτό το διάστημα, η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ), στο πλαίσιο των δράσεων διάχυσης της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας προς την Εκπαιδευτική Κοινότητα, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει πως προκηρύσσει τον:

Διαβάστε Περισσότερα

4/2/2017 "Οι δραστηριότητες υπαίθριας αναψυχής στην αυλή του σχολείου"

ypaithries drastiriotitesΤο Νομαρχιακό Τμήμα της Π.Ε.Π.Φ.Α. (Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής) ν. Λάρισας και η Ε.Ε.Π.Ε.Κ. (Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας), στο πλαίσιο των επιμορφωτικών τους δράσεων, διοργανώνουν επιμορφωτική ημερίδα με θέμα:

«Οι δραστηριότητες υπαίθριας αναψυχής στην αυλή του σχολείου»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 4/2/2017, ημέρα Σάββατο και ώρες 16:00 -19:30, στο κλειστό γυμναστήριο του 15ου Γυμνασίου Λάρισας, και θα περιλαμβάνει α) Θεωρητικό μέρος (διάρκειας 45 λεπτών) και β) Πρακτικό μέρος (διάρκειας 2,5 ωρών).

Η επιμορφωτική ημερίδα απευθύνεται κυρίως σ’ όλους τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης αλλά και σε όσους εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων ενδιαφέρονται (είσοδος ελεύθερη).

Σύντομη περιγραφή: Οι εκπαιδευόμενοι παίρνουν πληροφορίες σε θεωρητικό επίπεδο για τις δραστηριότητες υπαίθριας αναψυχής που θα παρουσιαστούν. Κατόπιν γίνεται μία γνωριμία με τα υλικά που συμπεριλαμβάνονται στις δράσεις. Τέλος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όλες τις δραστηριότητες που μπορούν να εφαρμόσουν σε φυσικό περιβάλλον ή στον χώρο της αυλής ενός σχολείου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ – ΕΝΟΤΗΤΕΣ:
• ΚΑΝΩ-ΚΑΓΙΑΚ
• ΟΡΕΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
• ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ-ΚΑΤΑΡΡΙΧΗΣΗ
• ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
• ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ
• ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
• FLYING-FOX

Επιμορφωτής: Δρ. Αντώνιος Δαλάκης (Κ.Φ.Α.):
• Διδάσκων στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Δ.Π.Θ. από το 2001 στο μάθημα “Υπαίθριες Δραστηριότητες Αναψυχής “.
• Διδακτορικό Δίπλωμα στη Φυσική Αγωγή από το Σ.Ε.Φ.Α.Α. Δ.Π.Θ στη ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ.
• Βραβείο εκπαιδευτικής προσφοράς σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας για το 2016 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού της UNESCO κ. Tang.

Το σχολείο της φύσης και των χρωμάτων: όταν η αγάπη για τα παιδιά και η δημιουργικότητα, ξεπερνούν προβλήματα και δυσκολίες!

aggelos patsiasΤη μαγευτική περιπλάνηση σε ένα σχολικό χώρο πραγματικό, και όχι φανταστικό, είχε την ευκαιρία να απολαύσει η εκπαιδευτική κοινότητα της Λάρισας, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Άγγελου Πατσιά με τίτλο: «Το σχολείο της φύσης και των χρωμάτων». Ένα σχολείο, το οποίο –παρά το δύσβατο της περιοχής του (Φουρφουράς Ρεθύμνου)- έχει γίνει «στέκι» για τις σημαντικότερες παιδαγωγικές θεωρίες και διδακτικές μεθοδολογίες (εποικοδομητισμός, αυτενέργεια, διαθεματική προσέγγιση, ομαδοσυνεργατική διδασκαλία), και «συναντούνται» σε καθημερινή βάση με την αγάπη για τα παιδιά, τη δημιουργικότητα, και την καινοτομία...

Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι, δάσκαλοι, γονείς και μαθητές, περιστοιχισμένοι από την τοπική κοινωνία και αλληλένδετοι με αυτή, αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον, τη φύση, την ιστορία και τον πολιτισμό. Η μάθηση επέρχεται ασυναίσθητα, μέσα από δημιουργικές διαδικασίες, επίλυση πραγματικών προβλημάτων, και ανακάλυψη ανεξερεύνητων γνωστικών μονοπατιών.

Διαβάστε Περισσότερα

4ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής,Λάρισα 8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής,Λάρισα 8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής,Λάρισα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016, στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ του Τ.Ε.Ι. Λάρισας, ο 4ος περιφερειακός  Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που συνδιοργανώθηκε μεταξύ των άλλων και από την Ε.Ε.Π.Ε.Κ.

Οι ομάδες της Θεσσαλίας στην συνέχεια συμμετείχαν στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής όπου και πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις.

Από τις 16 ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής του Νέου Δελχί (Νοέμβριος 2016), οι 5 θα είναι από την περιφέρεια Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα οι ομάδες από την περιφέρεια Θεσσαλίας που προκρίθηκαν στην Ολυμπιάδα είναι :

  • Ομάδα 13ου Γ/σιου Λάρισας “Blue Diamond” (1η θέση στην κατηγορία Γυμνασίου)
  • Ομάδα 13ου Γ/σιου Λάρισας «Robot Direction” (2η θέση στην κατηγορία Γυμνασίου)
  • Ομάδα του ΤΕΙ Θεσσαλίας “Los MessAngeles Stars” (3η θέση στην κατηγορία Football)
  • Ομάδα 7ου ΓΕΛ Τρικάλων B.E.A.S.T. (1η θέση στην κατηγορία Open Λυκείου)
  • Ομάδα του ΤΕΙ Θεσσαλίας “Hellenic BlazeBots” (3η θέση στην κατηγορία College)

Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η περιφέρεια Θεσσαλίας αποστέλλει ομάδες στην Ολυμπιάδα (οι δύο προηγούμενες ήταν με δυο ομάδες στο Σότσι, Ρωσία 2014 και επίσης 2 ομάδες στην Ντόχα, Κατάρ 2015).

Εκτός όμως των παραπάνω επιτυχιών, ομάδες της περιφέρειας Θεσσαλίας πέτυχαν και άλλες διακρίσεις στον διαγωνισμό, όπως :

  • Ομάδα “Rebel Mind Team” του 7ου ΓΕΛ Λάρισας (2η θέση στην κατηγορία Open Λυκείου)
  • Ομάδα “Greek Dream Team” του ΤΕΙ Θεσσαλίας (4η θέση στην κατηγορία Football, όπου έχασε το εισιτήριο της πρόκρισης στην Ολυμπιάδα στον μικρό τελικό σε μία μονομαχία με την δεύτερη ομάδα της Θεσσαλίας "Los MessAngeles Stars")

Η Ε.Ε.Π.Ε.Κ. συγχαίρει όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στον 4ο περιφερειακό διαγωνισμό, τις ομάδες που διακρίθηκαν στον 8ο πανελλήνιο διαγωνισμό και τις ομάδες που προκρίθηκαν στην Ολυμπιάδα και τους εύχεται καλή επιτυχία .

19/3/2016 : "Ενεργοί μαθητές σε σχολείο ανοιχτό στην καινοτομία"

syllogosgallikisΟ Σύλλογος καθηγητών Γαλλικής αποφοίτων πανεπιστημίου ν. Λάρισας σε συνεργασία με την ΕΕΠΕΚ και το Γαλλικό Ινστιτούτο διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Ενεργοί μαθητές σε σχολείο ανοιχτό στην καινοτομία». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 στο Μουσικό Γυμνάσιο Λάρισας.

Σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα της Ημερίδας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ