English (UK)   Ελληνικά (ΕΛ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

6ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συμπόσιο ΚΩΦΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ με τίτλο: «Ο Ρόλος της Δια Βίου Μάθησης και της Διάδοσης της Νοηματικής Γλώσσας στην Ποιότητα Ζωής Κωφού και Βαρήκοου Πληθυσμού»

ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Η Οργανωτική Επιτροπή του 6ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) διοργανώνουν το 6ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συμπόσιο «Ο Ρόλος της Δια Βίου Μάθησης και της Διάδοσης της Νοηματικής Γλώσσας στην Ποιότητα Ζωής Κωφού και Βαρήκοου Πληθυσμού» και σας προσκαλούν να συμμετέχετε με ερευνητικές εργασίες και επιστημονικά άρθρα στο Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας.

Όλες οι δράσεις του Φεστιβάλ τελούν κάθε χρόνο υπό την αιγίδα των Υπουργείων: α) Πολιτισμού & Αθλητισμού, β) Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων, γ) Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού.

Ημερομηνία &Τόπος
 
Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018  | 09:00 -15:00
«ΟΑΣΗ», Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας, Ελλάς
K1 6936 597 376 K2 6932 093 646
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γενικά

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν εργασίες προς αξιολόγηση για προφορική ανακοίνωση, ανακοίνωση αφίσας (πόστερ), videos ή πλήρες άρθρο, ή απλά να παρακολουθήσουν τις εργασίες και να λάβουν μέρος στις συζητήσεις και τα εργαστήρια. Επίσης είναι δυνατόν να κατατεθούν προτάσεις για την πραγματοποίηση εργαστηρίων στο πλαίσιο του συμποσίου.

Δημοσίευση Εργασιών

Οι εργασίες, που πρέπει να υποβληθούν εξ αρχής στην πλήρη τους μορφή (άρθρο, ανακοίνωση, πόστερ, βίντεο), θα κριθούν από τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής, προκειμένου να παρουσιαστούν στο Συμπόσιο και να συμπεριληφθούν, στα ηλεκτρονικά πρακτικά, στην ιστοσελίδα του συνεδρίου και σε βιβλίο εφόσον αυτό καταστεί δυνατό. Η μορφή του κειμένου των εργασιών παρακαλούμε να είναι αυτή που περιγράφουν οι επισυναπτόμενες οδηγίες. Παρακαλούνται όσοι και όσες στείλουν εργασίες να μην υποβάλουν περισσότερες από μία εργασίες με πρώτο το όνομά τους και παραπάνω από δύο συνολικά.

Διαδικασία Υποβολής Εργασιών

Η διαδικασία υποβολής περιλήψεων ή πλήρων άρθρων θα γίνεται αποκλειστικά μέσω internet, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα υποβολής:

ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (https://goo.gl/TuH8Yc)

Περιλήψεις, οι οποίες δεν θα συνοδεύονται από σωστά συμπληρωμένες ηλεκτρονικές φόρμες υποβολής, δεν θα γίνουν δεκτές προς αξιολόγηση. Αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή περιλήψεων παρατίθενται παρακάτω.\

Καταληκτικές Ημερομηνίες

Η εμπρόθεσμη υποβολή των περιλήψεων &DVD είναι προϋπόθεση για την αποδοχή τους.
Καταληκτικές Ημερομηνίες / Προθεσμίες:School
· Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018: Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Περιλήψεων
· Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018: Πλήρες Άρθρο για τα Πρακτικά (προαιρετικό)
·
Η εμπρόθεσμη υποβολή των περιλήψεων είναι απολύτως απαραίτητη, ώστε να διευκολυνθεί η αξιολόγηση και η ταξινόμησή τους.

Συνδρομή Συνέδρων

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ, ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΩΝ. Η είσοδος στο Συμπόσιο είναι ελεύθερη για όλους. Η εγγραφή στο συνέδριο είναι απαραίτητη. Οι εγγραφές των συνέδρων γίνονται αυθημερόν, την ημέρα του Συμποσίου. Στην εγγραφή περιλαμβάνονται φάκελος συνεδρίου, γραφική ύλη, πρόγραμμα, ενημερωτικά έντυπα, περιλήψεις εργασιών, καφέδες και αναψυκτικά διαλειμμάτων.

Παρουσίαση Εργασιών στο Διεπιστημονικό Συμπόσιο

Η παρουσίαση των ανακοινώσεων που θα γίνουν αποδεκτές, θα πρέπει να αποσταλεί σε μορφή ηλεκτρονικού αρχείου PowerPoint στη Γραμματεία του Συμποσίου, σε χρόνο που θα κοινοποιηθεί στους συγγραφείς. Η αίθουσα συνεδριάσεων θα είναι εφοδιασμένη με ηλεκτρονικό υπολογιστή, data-projector και οθόνη. Η παρουσίαση των ανακοινώσεων θα είναι συνολικής διάρκειας πέντε (15) λεπτών συμπεριλαμβανομένου του χρόνου συζήτησης. Αναφορικά με τις παρουσιάσεις videos, η διάρκειά τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα έξι (6) λεπτά ενώ θα διατίθενται και τρία (3) λεπτά για συζήτηση.

Παράλληλες Δράσεις

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα λειτουργήσει έκθεση εκπαιδευτικού υλικού και υλικού κυβερνητικών και μη κυβερνητικών φορέων. Για τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις καλούνται να επικοινωνήσουν μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βράβευση Εργασιών

Οι εργασίες οι οποίες θα παρουσιαστούν από άτομα με Βαρηκοΐα/Κώφωση (προφορική παρουσίαση-video) θα βραβευθούν.

Επιστημονική Επιτροπή

ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
· Κολοκοτρώνης Δημήτριος, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής, Πρόεδρος Ε.Ε.Π.Ε.Κ.
· Κουρμπέτης Βασίλειος [Αντιπρόεδρος],Σύμβουλος Α Ειδ. Αγωγής, Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ΥΠΠΕΘ
· Σκεντέρης Νικόλαος, Επίκουρος Καθηγητής Παιδιατρικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
· Φαχαντίδου –Τσιλιγκίρογλου Άννα, Παιδίατρος, Ιατρός Κοινωνικής Παιδιατρικής, Ομότ. Καθηγήτρια Σ.Ε.Φ.Α.Α., Α.Π.Θ.
· Παρασκευάς Μιχάλης, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας
· Παταρίδου Ανατολή, Χειρουργός –Ωτορινολαρυγγολόγος Κεφαλής και Τραχήλου, Επιστημονική Συνεργάτης Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ -ΜΗΤΕΡΑ
· Τοζακίδης Ανανίας,Σχολικός Σύμβουλος 8ης Περιφέρειας Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης
· Φωτιάδου Ελένη [Πρόεδρος], Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ειδικής Φυσικής Αγωγής, Σ.Ε.Φ.Α.Α., Α.Π.Θ.

ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ
Ανδρεάδου Χαρίκλεια, Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης 3ης Περιφ. Χανίων
Θεοδωρίδου Σοφία, Υπεύθυνη Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας –Γιαννιτσών
Θεοχαρόπουλος Μιχάλης, Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας
Καβαζίδου Ελένη, Χορογράφος, Χορο/κινησιοθεραπεύτρια, Πολιτιστικός Οργανισμός Μακεδονίας –Θράκης «Ἑσαεί εν Ροή»
Καρολίδου Σωτηρία, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Κιλκίς
Κολοκοτρώνης Δημήτριος, Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής, Πρόεδρος Ε.Ε.Π.Ε.Κ.
Κουρμπέτης Βασίλειος [Αντιπρόεδρος],Σύμβουλος Α Ειδ. Αγωγής, Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ΥΠΠΕΘ
Λιόβας Δημήτριος, Υπεύθυνος ΚΕΠΛΗΝΕΤ Λάρισας, Αντιπρόεδρος ΕΕΠΕΚ
Μαρματάκη Αρετή, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/θμιας Εκπ/σης Χανίων
Ντούλια Αθηνά, Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπαίδευσης 1ης Περιφ. Χανίων
Παπαδοπούλου Μαρία, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Χαλκιδικής
Παρασκευάς Μιχάλης, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας
Παταρίδου Ανατολή, Χειρουργός –Ωτορινολαρυγγολόγος Κεφαλής και Τραχήλου, Επιστημονική Συνεργάτης Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ -ΜΗΤΕΡΑ
Παπά Μυράντα, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/θμιας Εκπ/σης Πιερίας
Πετρωτός Νικόλαος, Δάσκαλος Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, Μέλος ΕΕΠΕΚ
Σκεντέρης Νικόλαος, Επίκουρος Καθηγητής Παιδιατρικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
ΤοζακίδηςΑνανίας,Σχολικός Σύμβουλος 8ης Περιφέρειας Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης
Τομπούλογλου Γιάννης, Υπεύθυνος Αγωγής Υγείας Ανατολικής Θεσσαλονίκης
Φατσέα Αδαμαντία, Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Π.Ε. & Δ.Ε. Δωδεκαννήσου
Φαχαντίδου –Τσιλιγκίρογλου Άννα, Παιδίατρος, Ιατρός Κοινωνικής Παιδιατρικής, Ομότ. Καθηγήτρια Σ.Ε.Φ.Α.Α., Α.Π.Θ.
Φωτιάδου Ελένη [Πρόεδρος], Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ειδικής Φυσικής Αγωγής, Σ.Ε.Φ.Α.Α., Α.Π.Θ.

Οδηγίες Υποβολής Εργασιών
ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ

Προφορικές Ανακοινώσεις
Κάθε συγγραφέας δικαιούται να παρουσιάσει μία μόνο εργασία, ενώ μπορεί να συμμετάσχει ως συγγραφέας σε περισσότερες.Ο τίτλος της εργασίας πρέπει να είναι γραμμένος στα Ελληνικά με πεζούς χαρακτήρες.Τα ονόματα των συγγραφέων πρέπει να είναι γραμμένα στην ονομαστική, κάτω από τον τίτλο της εργασίας, με πεζά γράμματα και με αναφορά πρώτα του Επιθέτου και μετά του Ονόματος ολογράφως. Ακολουθούν τα Τμήματα/ Πανεπιστήμια/εργαστήρια από όπου προέρχονται οι συγγραφείς. Δεν χρειάζεται να αναφέρεται η ακριβής διεύθυνση (οδός, αριθμός και ταχυδρομικός κώδικας).Το όνομα του συγγραφέα που θα παρουσιάσει την εργασία θα πρέπει να είναι υπογραμμισμένο.Το περιεχόμενο των περιλήψεων θα πρέπει να αποδίδεται ως εξής:
α) Σκοπός της εργασίας
β) Υλικό & μέθοδος
γ) Αποτελέσματα
δ) Συμπεράσματα
Οι περιλήψεις δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις 250 λέξεις συνολικά, στο άθροισμα αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται ο τίτλος της εργασίας, καθώς και τα ονόματα συγγραφέων και ιδρυμάτων. Η υποβολή των περιλήψεων μπορεί να γίνει μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Συμποσίου. Οι περιλήψεις των εργασιών που θα αποσταλούν μέσω fax ή e-mail δεν θα γίνουν δεκτές προς αξιολόγηση.

Πλήρες Άρθρο
Όσοι ενδιαφέρονται να αποστείλουν πλήρες άρθρο, προκειμένου να συμπεριληφθεί στα πρακτικά του συνεδρίου, ισχύει η ίδια καταληκτική ημερομηνία υποβολής με αυτήν των περιλήψεων. Η εργασία έχεις ως ανώτατο όριο τις 3.000 λέξεις (6-8 σελίδες). To είδος του αρχείου πρέπει να είναι MS Word. Η υποβολή των διαμορφωμένων κειμένων των εργασιών θα γίνει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Video
Οι συγγραφείς που σκοπεύουν να υποβάλλουν την εργασία τους σε μορφή video θα πρέπει να υποβάλλουν τόσο μια περίληψη μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας υποβολής όσο και να αποστείλουν στη Γραμματεία του Συμποσίου το οπτικοακουστικό υλικό σε μορφή DVD ( Πετρωτός Νίκος, Κολέσκα 7, 41335 Λάρισα).

Οδηγίες Εργασιών

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.)
Καρφή 52, Λάρισα
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΕΡΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ
Γ. Βιζυηνού 53, Αλεξάνδρεια Ημαθίας
Τ 23330 25 555 (απογευματινές ώρες)
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΛΕΣΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 37, Χανιά
Τ 6973 379 504 (μόνο SMS)

Τοπική Οργανωτική Επιτροπή

ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Συντονιστές Συμποσίου

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.)
Π.Ο.Μ.Θ. «ΕΕΡ»

Υποστήριξη Συμποσίου

ΛΕΣΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ