English (UK)   Ελληνικά (ΕΛ)

ΗΜΕΡΙΔΕΣ

4/2/2017 "Οι δραστηριότητες υπαίθριας αναψυχής στην αυλή του σχολείου"

ypaithries drastiriotitesΤο Νομαρχιακό Τμήμα της Π.Ε.Π.Φ.Α. (Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής) ν. Λάρισας και η Ε.Ε.Π.Ε.Κ. (Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας), στο πλαίσιο των επιμορφωτικών τους δράσεων, διοργανώνουν επιμορφωτική ημερίδα με θέμα:

«Οι δραστηριότητες υπαίθριας αναψυχής στην αυλή του σχολείου»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 4/2/2017, ημέρα Σάββατο και ώρες 16:00 -19:30, στο κλειστό γυμναστήριο του 15ου Γυμνασίου Λάρισας, και θα περιλαμβάνει α) Θεωρητικό μέρος (διάρκειας 45 λεπτών) και β) Πρακτικό μέρος (διάρκειας 2,5 ωρών).

Η επιμορφωτική ημερίδα απευθύνεται κυρίως σ’ όλους τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης αλλά και σε όσους εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων ενδιαφέρονται (είσοδος ελεύθερη).

Σύντομη περιγραφή: Οι εκπαιδευόμενοι παίρνουν πληροφορίες σε θεωρητικό επίπεδο για τις δραστηριότητες υπαίθριας αναψυχής που θα παρουσιαστούν. Κατόπιν γίνεται μία γνωριμία με τα υλικά που συμπεριλαμβάνονται στις δράσεις. Τέλος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όλες τις δραστηριότητες που μπορούν να εφαρμόσουν σε φυσικό περιβάλλον ή στον χώρο της αυλής ενός σχολείου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ – ΕΝΟΤΗΤΕΣ:
• ΚΑΝΩ-ΚΑΓΙΑΚ
• ΟΡΕΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
• ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ-ΚΑΤΑΡΡΙΧΗΣΗ
• ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
• ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ
• ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
• FLYING-FOX

Επιμορφωτής: Δρ. Αντώνιος Δαλάκης (Κ.Φ.Α.):
• Διδάσκων στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Δ.Π.Θ. από το 2001 στο μάθημα “Υπαίθριες Δραστηριότητες Αναψυχής “.
• Διδακτορικό Δίπλωμα στη Φυσική Αγωγή από το Σ.Ε.Φ.Α.Α. Δ.Π.Θ στη ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ.
• Βραβείο εκπαιδευτικής προσφοράς σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας για το 2016 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού της UNESCO κ. Tang.

Το σχολείο της φύσης και των χρωμάτων: όταν η αγάπη για τα παιδιά και η δημιουργικότητα, ξεπερνούν προβλήματα και δυσκολίες!

aggelos patsiasΤη μαγευτική περιπλάνηση σε ένα σχολικό χώρο πραγματικό, και όχι φανταστικό, είχε την ευκαιρία να απολαύσει η εκπαιδευτική κοινότητα της Λάρισας, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Άγγελου Πατσιά με τίτλο: «Το σχολείο της φύσης και των χρωμάτων». Ένα σχολείο, το οποίο –παρά το δύσβατο της περιοχής του (Φουρφουράς Ρεθύμνου)- έχει γίνει «στέκι» για τις σημαντικότερες παιδαγωγικές θεωρίες και διδακτικές μεθοδολογίες (εποικοδομητισμός, αυτενέργεια, διαθεματική προσέγγιση, ομαδοσυνεργατική διδασκαλία), και «συναντούνται» σε καθημερινή βάση με την αγάπη για τα παιδιά, τη δημιουργικότητα, και την καινοτομία...

Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι, δάσκαλοι, γονείς και μαθητές, περιστοιχισμένοι από την τοπική κοινωνία και αλληλένδετοι με αυτή, αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον, τη φύση, την ιστορία και τον πολιτισμό. Η μάθηση επέρχεται ασυναίσθητα, μέσα από δημιουργικές διαδικασίες, επίλυση πραγματικών προβλημάτων, και ανακάλυψη ανεξερεύνητων γνωστικών μονοπατιών.

Διαβάστε Περισσότερα

19/3/2016 : "Ενεργοί μαθητές σε σχολείο ανοιχτό στην καινοτομία"

syllogosgallikisΟ Σύλλογος καθηγητών Γαλλικής αποφοίτων πανεπιστημίου ν. Λάρισας σε συνεργασία με την ΕΕΠΕΚ και το Γαλλικό Ινστιτούτο διοργανώνει επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Ενεργοί μαθητές σε σχολείο ανοιχτό στην καινοτομία». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 στο Μουσικό Γυμνάσιο Λάρισας.

Σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα της Ημερίδας.

9 & 10/9/2015 Καινοτόμες προτάσεις διδασκαλίας φιλολογικών μαθημάτων

Επιμορφωτική ημερίδα που οργάνωσαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι ΠΕ02 Αγγελική Φούντα και Ηλιούδης Ιωάννης σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκ/κής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ,) με θέμα:

«Καινοτόμες προτάσεις διδασκαλίας φιλολογικών μαθημάτων »

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε 2 φάσεις:
α) 9-9-2015 ημέρα Τετάρτη , ώρα 10.30 στο Λύκειο Γιάννουλης για τους φιλόλογους της επαρχίας του ν. Λάρισας εκτός των σχολείων της επαρχίας Φαρσάλων και
β) 10-09-2015 ημέρα Πέμπτη, ώρα 10.30 στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας για τους φιλόλογους των σχολείων της Λάρισας και επαρχίας Φαρσάλων

Πρόγραμμα ημερίδας

Διαβάστε Περισσότερα

5/5/2015 - 2η Επιμορφωτική Ημερίδα – Χρήση του Διαδραστικού Πίνακα στην Εκπαίδευση

Ημερίδα Διαδραστικός Πίνακας 5/5/2015

Στις 5 Μαΐου 2015, στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας πραγματοποιήθηκε η δεύτερη Επιμορφωτική Ημερίδα για τη χρήση του Διαδραστικού πίνακα στην Εκπαίδευση, που διοργανώθηκε από το Σχολικό Σύμβουλο Αγγλικής, Αντώνιο Φραγκούλη σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) και τη Διεύθυνση του 19ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Εισηγήτριες στην Ημερίδα ήταν οι τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ε.Π.Ε.Κ. Βασιλοπούλου Βασιλική, ΠΕ19 και Βαϊούλη Ποθεινή, ΠΕ16, εκπαιδευτικοί του 1ου ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής.

Διαβάστε Περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ